tisdag 14 september 2010

Tvåsamhet

I min drömmvärld:
[Den må vara extrem och precis, men har man levt ensam länge så drömmer man gärna bort]

Jag och kvinnan i mitt liv sitter i våran lägenhet nära Karlberg's tågstation. Blott 23 år gammla bor vi i världens snyggaste trea inredd på det allra snyggaste sättet. Sovrummet är fantastiskt fint och ljusblått med mörkbruna möbler. En stor bokhylla med favoritböckerna står nära fönstret och bredvid står en fantastisk fåtölj och en utmärkt läslampa. Gardinerna är vita och de tre röd-orange-gula blomkrukorna med vita gerberor står fint på fönsterhyllan. På sängen ligger en vit-blå-röd filt och ett vitt överkast samt prydnadskuddar i matchande färger. Taklampan är också snygg men jag har inte kommit på hur den ser ut än.
Dessutom en stor garderob och byrå som hushåller alla våra kläder.

Vardagsrummet är ljusgrönt med två av ikeas blommiga soffor samt en blommig fåtölj i samma modell för folk som inte är lika intresserade av tvåsamheten. Bordet är ett vitt litet bord med en fin sliten yta eftersom jag inhandlade den på loppis för fem riksdaler. Tv'n står i en snygg tv/bok hylla som är invaderad av fina hattaskar, böcker och såklart en del film också som dock står i fina små förvaringslådor. Även en jordglob och några foton får plats.
Såklart finns det även hyllor på de gröna väggarna som är invaderade av fina ljuslyktor. Likadant på fönsterhyllorna så står det blockljus och en eller två gerberor tills.

Vid ena fönstret är även dörren till balkongen. När man kommer ut så möts man av två lite mindre fåtöljer och ett litet mosaikbord som pryds av ett stort vitt blockljus samt två stora röda tekoppar. Under bordet står en askopp för våra rökande vänner. Balkongen är även överbebodd av växter och ljus. Det hänger ljusslingor i taket som ger intrycket av att ha en stjärnhimmel ovanför huvudet även när det är mulet ute.

Köket är mycket litet men det gör ingenting. Bordet är högt och har tre barstolar på vardera sida. De vita kakelplattorna är dekorerade med designtorgets äppelklistermärken för kakel. Det står tre små blomkrukor på diskbänken med kryddor som rosmarin, timjan och basilika. Dessutom så finns det en super snygg kryddhylla ovanför spisen. Men inte är kryddorna i vanliga santamaria burkar, nej nej. Utan gamla teburkar ifrån diverse loppisar.
Köket har en röd fondvägg som det bara är tre små hyllor på. En med kokböcker, en med en växt med lååånga blad och en som det står en klocka på. På fönsterbrädan står det tavlor med söta små motiv lutandes emot fönstret samt en grön tekanna och en dinosaurie jag köpt på loppis för 50 öre.

Det tredje rummet är ett gästrum som är helt vitt. Men den ena väggen är helt täckt av tavlor med ramar i diverse färger. Med söta motiv tagena i macro. Sängen har ett grönt överkast och en vit fluffig filt. Det står även en jordglob på fönsterhyllan och en (no shit) röd gerbera.

Badrummet är ytterst pittoreskt och allt kretsar kring det fina badkaret med lejontassar. Det står badbubbel och massa fina saker att ha i vattnet när man badar. Samt en hylla med GERBEROR. Dessutom är det doftljus i hela badrummet.

I denna lägenhet bor då jag och kvinnan i mitt liv. Med filkvällar, middagsbjudningar, vin-nätter och allmänt mys. Frukost på sängen, bli ompysslad när man är sjuk samt pyssla om när den andra är sjuk. Underbar musik som strömmar genom lägenheten och te så att det skulle kunna föda en hel arme.
Nu återstår bara det sista lilla. När kommer någon jag kan dela den här tvåsamheten med ?
Och det blir ingen bild i det här inlägget. Ni får helt enkelt fantisera fram själva om hur min lägenhet kommer se ut. Självklart kommer det komma fler detaljer och dylikt. Men detta är lixom the basic plan.

Inga kommentarer: